EL PETIT PRÍNCEP, el musical

El musical d’El Petit Príncep és una història que coneixes des de sempre explicada d’una manera que mai has vist abans. L’espectacle que presenten l’Àngel Llàcer, el Manu Guix i La Perla 29 combina música, cançons d’estils diversos, intèrprets, so de 360º i una escenografia visual espectacular (mappings, projeccions, animacions, …), creada amb tots els detalls, que transporta l’espectador des del desert fins a l’herba, passant per l’asteroide B 612, el planeta del rei o el món del geògraf. Un espectacle creat per a nens de totes les edats, des dels 4 fins als 100 anys, que ens apropa d’una manera única a la narració d ‘Antoine de Saint-Exupéry.  Fer el musical d’El Petit Príncep és compartir la visió d’una història emblemàtica amb aquells que ja la coneixen i que l’estimen i, alhora, explicar-la als qui no n’han sentit a parlar mai.

 

ÀNGEL LLACER: “JO DE GRAN VULL SER COM EL PETIT PRÍNCEP”

Quan ens vam plantejar fer un musical d’El Petit Príncep partíem de la premissa que l’obra de Saint-Exupéry és una de les narracions més difoses i estimades arreu del món. Ha estat adaptada al cinema, al teatre, a l’òpera, a la ràdio… El Petit Príncep és una història d’abast universal. El nostre objectiu a l’hora de posar-nos a treballar-hi ha estat dur-lo a escena com mai abans s’havia vist.

Com fer-ho? Per començar, respectant la seva essència, el seu cor. El text de Saint-Exupéry té moltes lectures possibles, no és una obra que posa sucre a la vida, sinó que es pot llegir com una narració cruel, que ensenya les misèries de les persones. Des d’un punt de vista molt dolç, si es vol. També és una història d’amor perquè explica el viatge que fa un nen per comprendre aquest sentiment.

Per portar a escena aquest text metafòric i ple de poesia, hem treballat en el disseny d’un mapping que genera tot un seguit de textures i espais que ens permetran donar volums i colors a cadascun dels escenaris de l’obra. Ens sentirem dins l’univers creat per Saint-Exupéry; creuarem el desert, trepitjarem l’herba, volarem per sobre de l’asteroide B 612, visitarem el planeta del rei i ens perdrem dins el món del geògraf. Cada disseny serà una explosió visual amb tots els detalls.

A més, perquè l’experiència del viatge sigui el més real possible, hi haurà un sistema de so que permetrà que la música tingui una presència excepcional a l’espectacle, tot creant una muntanya russa d’emocions que ens farà sentir, com sent el Petit Príncep, alegria, il·lusió, decepció, curiositat…

Fer el musical d’El Petit Príncep és compartir la visió d’una història emblemàtica amb aquells que ja la coneixen i que l’estimen i, alhora, explicar-la als qui no n’han sentit a parlar mai. M’imagino a la gent de la meva generació venint al teatre amb els seus fills per ensenyar-los la història d’El Petit Príncep a través del nostre espectacle.

I sí, jo de gran vull ser com ell, com el Petit Príncep: una persona que diu sempre la veritat, que no té por, que es deixa estar de màscares i que no perd la curiositat. Que no vol deixar d’aprendre. Que no vol fer-se gran si això vol dir oblidar-se de ser un nen.

Àngel Llàcer
Director

 

FITXA ARTÍSTICA

El Petit Príncep
Autor: Antoine de Saint-Exupéry
Direcció escènica: Àngel Llàcer 
Dramatúrgia i adaptació: Marc Artigau i Àngel Llàcer
Lletres de les cançons de Marc Artigau i Manu Guix
Composició i direcció musical: Manu Guix

Intèrprets: Jordi Coll, Josep Palau, Marc Pociello, Diana Roig i el Petit Príncep
Amb la col·laboració de: Júlia Bonjoch

Escenografia visual: Desilence
Escenografia: Desilence i Jordi Queralt
Il·luminació: Albert Faura
Disseny de so: Roc Mateu
Disseny de vestuari, màscares i caracterització: Amadeu Ferré
Confecció de vestuari: Blanca Ferré Carreras
Perruqueria i maquillatge: Àngels Salinas
Coreografia: Xavi Duch
Ajudant de direcció i regidor de funcions: Daniel J. Meyer

Fotografia: David Ruano
Disseny gràfic: Pau Masaló 
Màrqueting i publicitat: Guillem Mora / The Project i La Perla 29
Comunicació i premsa: La Perla 29
Producció executiva:  La Perla 29

Proposta i producció: Àngel Llàcer, Manu Guix i La Perla 29